آیة الکرسی

ساخت وبلاگ

آیة الکرسی

در اواخر سوره بقره آیه 255 به نام آیة الکرسی نامیده شده است. انتخاب این نام برای این آیه مبارکه به مناسبت کلمه (کرسی) است که در آیه آمده است طبق روایاتی که از طرق سنی و شیعی رسیده است شخص رسول اکرم این آیه را آیةالکرسی خوانده، سپس دیگران از آن حضرت پیروی کرده‌اند به مرور این نام زبان‌زد اصحاب و تابعین گردید.

در آیةالکرسی پروردگار عالم، خود را با صفات عالی? که شایسته معبود واقعی است معرفی نموده و از حیات و قیّومیت و مالکیت و علم و قدرت لایزال خویش سخن گفته است در این آیه شانزده بار از خداوند بزرگ سخنان به میان آمده است که در تمام قرآن شریف چنین آیه‌ای وجود ندارد.

مضامین عمیق و رفیع این آیه شریفه در تمام اعصار و برای همه انسان‌هائی که طالب حق و سعادتند بهترین درس یکتاپرستی و عالی‌ترین راهنما برای نجات از اسارت شرک و پرستش‌های موهوم است دربار? ارزش معنوی آیةالکرسی روایات بسیاری از رسول اکرم (ص) و ائمه طاهرین رسیده است که بعضی از آن روایات را نقل می‌گردد:

رسول اکرم (ص) خطاب به علی (ع) فرمود:

«قرآن کلام برتر و بزرگ است و سوره بقره سید قرآن و آیة الکرسی سید بقره است»

رسول اکرم (ص) می‌فرماید:

«بزرگ‌ترین آیه قرآن کریم آیةالکرسی است»

متن آیت الکرسی

بسم الله الرحمن الرحیم

الله لا اله إ لاّ هوَ الحیُّ القیُّومُ  لا تَا خذُهُ سِنَهٌ وَ لا نَومٌ لَهُ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الأَرضِ مَن ذَا الَّذی یَشفَعُ عِندَهُ إلا بِإذنِهِ یَعلَمَ ما بَینَ أَیدِیهمِ وَ ما خَلفَهُم وَ لا یُحیطونَ بِشَی ءٍ مِن عِلمِهِ إلا بِما شاءَ وَسِعَ کُرسِیُّهُ السَّماواتِ و الأرض وَ لا یَؤدُهُ حِفظُهُما وَ هوَ العَلیُّ العَظیم  لا إکراهَ فِی الدَّین قَد تَبَیَّنَ الرُّشدُ مِنَ الغَیَّ فَمَن یَکفُر بِالطَّاغوتِ وَ یُؤمِن بِالله فَقَد استَمسَکَ بِالعُروَةِ الوُثقی لاَنفِصامَ لَها و الله سَمِیعٌ عَلِیمٌ  الله وَلِیُّ الَّذین آمَنوا یُخرِجُهُم مِنَ الظُّلُماتِ إِلی النُّور وَ الُّذینَ کَفَروا أولیاؤُهُمُ الطَّاغوتُ یُخرِجُونَهُم مِنَ النُّور إِلَی الظُّلُماتِ أُولئِکَ أصحابُ النَّارِ هُم فِیها خالِدُونَ.

ترجمه آیه الکرسی از مرحوم الهی قمشه ای

  خدا یکتاست که جز او خدا نیست ، زنده و پاینده است هرگز او را کسالت خواب فرا نگیرد تا چه رسد که به خواب رود ، اوست مالک آسمانها و زمین ، که را این جرأت است که در پیشگاه او به شفاعت برخیزد مگر به فرمان او ، علم او محیط است به آنچه پیش نظر خلق آمده و آنچه سپس خواهد آمد وخلق به هیچ مر تبه علم او احاطه نتواند کرد مگر به آنچه او خواهد ، قلمرو علمش از آسمانها و زمین فراتر و نگهبانی آنها بر او آسان و بی زحمت است چه دانا و توانای با عظمت است.

تفاوت هوش منطقی و هوش هیجانی...
ما را در سایت تفاوت هوش منطقی و هوش هیجانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tadbirr بازدید : 109 تاريخ : پنجشنبه 16 اسفند 1397 ساعت: 1:22